• Dialektus Fesztivál 2002
  • Dialektus Fesztivál 2007
  • Dialektus Fesztivál 2008
  • Dialektus Fesztivál 2009
  • Dialektus Fesztivál 2010

2004

 

Állandó támogatók

  • Nemzeti Kulturális Alapprogram
  • Magyar Mozgókép Közalapítvány
  • Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM)
  • Ferencvárosi Önkormányzat

Meghirdetés és nevezési feltételek

Mi az antropológiai film?

 

A dokumentumfilm egyik válfaja. Nem hagyományos ismeretterjesztés, oktató- vagy népszerű-tudományos film. Sokkal inkább egyfajta kommunikáció, közvetítés két világ, két kultúra, az ŐK és a MI között, legyen szó akár egy dél-amerikai indián rítusról vagy a moldvai csángók kulturális identitásáról. Tehát a világ megismerésének egyik lehetséges módja.

 

Olyan filmeket várunk,

 

 

A fesztivál nyitott

 

A téma iránt érzékeny amatőrök, független alkotók és valamely tudományos vagy művészeti intézményben, műhelyben dolgozó szakemberek számára egyaránt.

 

Diákfilm-szekciót

 

Diákfilm-szekciót hirdetünk, ahol a nevezés feltétele, hogy az alkotó, a film befejezésekor általános- vagy középiskolai tanuló legyen. A filmeket ebben a kategóriában külön versenyeztetjük és díjazzuk.

 

A filmek válogatása

 

A filmek válogatását egy előzsűri végzi, amely a nevezett alkotások bemutatásának módjáról dönt :

 

 

Az előzsűri dönthet a fesztiválra nem nevezett, de általuk valamely okból fontosnak tartott további filmalkotások információs programba való meghívásáról is.

 

A versenyfilmek elbírálása

 

A díjak odaítélése és az alkotókkal való nyilvános konzultáció egy erre külön felkért verseny zsűri feladata.

 

Archiváljuk

 

a beérkezett filmeket és lehetővé tesszük, hogy dokumentációjukkal együtt, év közben is megtekinthetők, kutathatók legyenek. A filmek adatait hozzáférhetővé tesszük a világhálón. A fesztiválra nevezett és meghívott filmekről részletes katalógus készül, a szakmai tanácskozások szövegét egy kiadványban jelentetjük meg a későbbiekben.

 

Az Utazó Dialektus Fesztivál

 

Jövő év során többször is bemutatjuk a díjnyertes filmeket különböző hazai és határon túli helyszíneken.

 

2000-nél nem régebben gyártott filmeket várunk. Több film is nevezhető, de minden filmhez külön nevezési lapot kell kitölteni. Nevezni, a nevezési lap kitöltésével és a film VHS vagy DVD kópiájának egy példányban való leadásával lehet. A nevezési lapot, ha lehetséges, kérjük elektronikusan is elküldeni.

 

Mellékletek: 1-2 db fotó a rendezőről és 2-3 db. jelenetfotó a filmből (lehetőség szerint e-mail-ben). A nevezéseket a Palantír Film Alapítvány címére (H-1163 Budapest, Katóka u. 46.) kérjük postai úton eljuttatni!

 

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2004. FEBRUÁR 13-A, PÉNTEK (POSTAI BÉLYEGZÉS DÁTUMA)

 

 

Domokos János Komlósi Orsolya Füredi Zoltán fesztiváligazgató ügyintéző az alapítvány elnöke